Τιμήθηκε η επέτειος των 250 χρόνων του Ναού Υπαπαντής

Τιμήθηκε η επέτειος των 250 χρόνων του Ναού Υπαπαντής

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 250 χρόνια λειτουργίας του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού στο Βένετο του Δήμου Ρήγα Φεραίου το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου, όπου στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία τοπικών αρχόντων και στρατιωτικών αρχών.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος: «Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ.Γιώργος Καλτσογιάννης και η Περιφερειακή σύμβουλος κ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Την επετειακή ομιλία εκφώνησε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής, κ.Χρήστος Γαλάτος που αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ναού που χτίστηκε σε δύσκολα χρόνια για την Ορθοδοξία και τους Έλληνες, (το 1750-1760).

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας και συγχαίροντας για την άοκνη προσπάθειά του τον κ.Γαλάτο, τον χαρακτήρισε ως την ψυχή αυτών των επετειακών εκδηλώσεων, καθώς αγαπάει τον τόπο του και βρίσκει πάντοτε λύσεις, ενώ ευχαρίστησε και τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Φλαμουρίου, π.Συμεών, που από την πρώτη στιγμή οδήγησε στη συνεργασία και στη λύση προβλημάτων, εργαζόμενοι σε κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
Μιλώντας για τον π.Άγγελο που διακονεί όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι για να διατηρηθούν τα εκκλησιαστικά μνημεία, πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργία γι’ αυτό και επεσήμανε την ανάγκη διακονίας νέων ιερέων.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Ιεράς μας Μητρόπολη, έχει δημιουργήσει το ίδρυμα ενισχύσεως και επιμορφώσεως εφημεριακού κλήρου, για να στηρίξει τα νέα παιδιά που προσέρχονται στην ιεροσύνη και δεν έχουν κρατική μισθοδοσία. «Αυτό το ίδρυμα είναι το καλύτερο στην Μητρόπολή μας, συμπλήρωσε ο κ. Ιγνάτιος. Αντέχει, από την πρώτη στιγμή. Και εγώ ενθουσιάστηκα και δεν το πίστευα. Μου έλεγαν οι συνεργάτες «τολμήστε το, αλλά δεν θα έχουμε ανταπόκριση, για τους παπάδες, υπάρχει άλλη εικόνα. Όχι, διαψεύστηκαν. Αυτό το ίδρυμα τους δίνει ένα βιβλιάριο υγείας και τον ελάχιστο μισθό. Χάρις σε σας, όχι στο κράτος. Μα εμείς είμαστε Κράτος και Πολιτεία, δεν είμαστε; Απλώς βρήκαμε έναν άλλον δρόμο να κρατήσουμε ζωντανά τα θυσιαστήριά μας. Ο π.Άγγελος μου έλεγε «ξέρετε, τα νέα τα παιδιά, είναι εδώ, κοντά μας. Αυτό είναι η ελπίδα και πρέπει να δημιουργήσουμε διαδόχους για να είναι ζωντανοί οι τόποι μας».